Prisklass och märken – vilket verktyg?

Utbudet av verktyg är väldigt stort idag. Inte nog med att det finns hur många olika sorters verktyg som helst, det finns dessutom en rad olika märken och prisklasser inom varje sorts verktyg. Vilket märke och prisklass du behöver är upp till dig, men det blir lite enklare att välja med lite hjälp på vägen. Nedan kan du läsa om ett par olika märken och prisklasser som förekommer inom enklare verktyg för hemmet, till exempel en hammare.

 

Billiga och dyra märken och prisklass

Vilket sorts verktyg du än ska köpa kommer du upptäcka att utbudet är väldigt stort och att priserna kan skilja sig åt väldigt mycket. Fundera därför först på vad du ska ha verktyget till och hur mycket du tror att du kommer använda det. Ju mer du ska använda, desto bättre kvalitet (och oftast högre prisklass) bör verktyget ha. Ett exempel är om du ska köpa en hammare. På marknaden finns det idag hammare att köpa från ca 50 kr och upp till över 600 kr. Det är rätt stor skillnad, och du får oftast det du betalar för. Förlita dig dock inte helt och hållet på en prisklass, utan testa gärna att greppa hammaren i butiken för att känna på hur den känns. Detsamma gäller i stort sett alla verktyg.

Vilket eller vilka märken på verktyg som är bäst är väldigt svårt att säga. Liksom prisklass kan märken skilja sig väldigt mycket, och vissa är anpassade för enkelt hemmafix, medan andra är till för ett mer professionellt arbete. Märken som idag tycks vara populära på marknaden är till exempel Bahco, Knipex och Kamasa. På Byggmax kan du hitta verktyg i nästan vilken prisklass som helst. De har även ett stort utbud av olika sorters märken. Detsamma gäller Biltema för dig som vill ha verktyg specialiserade för bilar. Bland verktygslådor till bilar kan priset också skilja sig mycket. I affärer som Clas Ohlson kan du få tag på ett för ca 700 kr, medan märket Kamasa har ett verktygsset för knappa 3000 kr.

 

Prisklass bland verktyg kan skilja sig mycket